Skip to main content

Black Friday tot -50% korting

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Ontdek onze PFAS-vrije keukenapparatuur

Tips & tricks

Keramisch kookgerei met antiaanbaklaag vereist een andere aanpak dan traditioneel kookgerei met antiaanbaklaag. Volg onze tips & tricks om je kookgerei in perfecte staat te houden!

Sites-Greenpan-NL-Site

Zet het vuur lager

Voor een optimaal bakresultaat verwarm je de pan eerst een paar seconden voor op laag tot middelmatig vuur voordat je olie of boter toevoegt. Kies altijd de juiste temperatuur op basis van de ingrediënten die je klaarmaakt. Vermijd oververhitting om te voorkomen dat het voedsel of de olie in de pan aanbrandt.

Sites-Greenpan-NL-Site

Vermijd extra vierge olie

Kies voor boter of olie die geschikt is voor hoge temperaturen. Extra vierge olie verbrandt zeer snel en vermindert de antiaanbakeigenschappen van de keramische antiaanbaklaag.

Sites-Greenpan-NL-Site

Gebruik houten, rubberen of plastic spatels

Metalen spatels gebruiken mag, maar houten, rubberen of plastic spatels hebben de voorkeur. Dan heb je extra lang plezier van de keramische antiaanbaklaag.

Sites-Greenpan-NL-Site

Laat pannen afkoelen

Zorg ervoor dat je pannen volledig afgekoeld zijn voordat je ze afwast. Zo vermijd je een thermische shock en behoudt het kookgerei zijn vorm.

Onze pannen mogen in de vaatwasser, maar agressieve vaatwasmiddelen zorgen ervoor dat de antiaanbaklaag sneller verslijt. Daarom raden we handwas aan met een zachte doek of spons. Een andere optie is om je pan met water en zeep te vullen en aan de kook te brengen. Hierdoor wordt de antiaanbaklaag onmiddellijk schoongemaakt, zonder deze te beschadigen.

Sites-Greenpan-NL-Site

Gebruik panbeschermers

Leg in elke pan een panbeschermer, zodat de antiaanbaklaag niet beschadigd wordt bij het opbergen.

Sites-Greenpan-NL-Site
global.nocontent