Skip to main content

Black Friday tot -50% korting

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Ontdek onze PFAS-vrije keukenapparatuur

Thermo-wie? Thermolon!

Misschien heb je nog nooit gehoord van dit woord, maar we leggen het maar al te graag voor je uit. Thermolon is namelijk de naam van onze eigen ontwikkelde, gezonde anti-aanbaklaag! Wij vinden het belangrijk dat jij gezond én zonder zorgen kunt koken. Daarom zijn we al sinds 2007 bezig met de ontwikkeling van onze eigen anti-aanbaklaag. Naast dat Thermolon vrij van PFAS is, doet deze anti-aanbaklaag vooral waarvoor hij bedoeld is: zorgen dat jouw eten niet aanbakt!

Sites-Greenpan-NL-Site

Een anti-aanbaklaag gemaakt van zand?

Nu je kennis hebt gemaakt met onze eigen ontwikkelde, gezonde anti-aanbaklaag, vraag jij je vast af waar deze van gemaakt is. De basisgrondstof is een afgeleide van zand die door een Sol-Gel-proces verwerkt wordt tot een verstuifbare oplossing. Tijdens dit proces worden er geen schadelijke PFAS-stoffen gebruikt. De uiteindelijke oplossing wordt op de binnenwand van de pan gespoten, zonder gebruik van lijm of additieven. Daarna gaat de pan de oven in, zodat deze coating kan uitharden, en de supersterke Thermolon keramische anti-aanbaklaag ontstaat. En wist je dat wanneer we dit doen, we 60% minder CO2 uitstoten dan producenten van traditionele anti-aanbakpannen? 

Sites-Greenpan-NL-Site

Deze anti-aanbaklaag is beter voor mens en natuur

De naam PFAS heb je vast wel eens gehoord. Dit is een verzamelnaam en staat voor poly- en perfluoroalkylstoffen: chemische stoffen die door de mens zijn gemaakt en niet van nature voorkomen in het milieu. Volg je het tot zo ver? Mooi! Dan duiken we nog iets dieper de materie in. Wanneer je kookt met een pan die geproduceerd is met PFAS, loop je de kans dat deze stoffen vrijkomen als je je pan per ongeluk oververhit. Ook tijdens het productieproces kunnen PFAS vrijkomen in het milieu. Ze breken bijna niet af, waardoor ze voor altijd in de bodem blijven zitten. Daarom gebruiken wij zand, een natuurlijke materie, als basisgrondstof. 

Lees meer over PFAS
Sites-Greenpan-NL-Site
Lees meer over PFAS

Shine bright like a diamond

Diamonds are a girl's best friend, en ook die van ons! We versterken namelijk onze keramische anti-aanbaklaag met diamant, zodat we je kunnen verzekeren dat jouw pannen lekker lang meegaan. Diamant is namelijk keihard, heeft een goede non-stick kwaliteit en is een uitstekende warmtegeleider. Daardoor wordt de warmte in de pan goed verdeeld en gaart je eten gelijkmatig. Daarnaast krijgt je pan minder snel krassen dan een pan met een traditionele anti-aanbaklaag. Onze pannen zullen jarenlang stralen in je keuken. 

Bekijk al onze pannen
Sites-Greenpan-NL-Site
Bekijk al onze pannen

Thermolon vs. traditionele anti-aanbaklaag

Beschermt deze Thermolon anti-aanbaklaag net zo goed tegen aanbakken als andere pannen? Daar kunnen we kort in zijn: ja. We durven zelfs te zeggen dat we de beste keramische anti-aanbaklaag maken. We zijn namelijk continu bezig met het verder ontwikkelen van onze Thermolon keramische antiaanbaklaag. Ondertussen is ze alweer toe aan haar 7e generatie. Onze technische experts blijven de keramische antiaanbaklaag voortdurend perfectioneren, zodat jij elke dag gemakkelijk de lekkerste maaltijden op tafel zet! 

Lees meer over de technologie achter onze pannen
Sites-Greenpan-NL-Site
Lees meer over de technologie achter onze pannen

Keep it clean

Met deze sterke Thermolon anti-aanbaklaag zorgen wij ervoor dat je de komende paar jaar gebakken zit. Wel kun je er zelf voor zorgen dat je pan nóg langer mooi blijft: goed onderhouden. Geen zorgen, je hoeft er geen uren aan te besteden. Lees alle onderhoudstips en -tricks

global.nocontent