Stoofvlees van hert

Feestelijk winterstoofpotje
150 min
6

Ingrediënten

  • 2.25 kg stoofvlees van hert
  • 4.5 uien
  • 1.5 fles rode wijn
  • 1.5 el bloem
  • 4.5 el veenbessenconfituur
  • verse tijm
  • verse laurier
  • peterseliestelen
  • 3 kruidnagels
  • 6 jeneverbessen
  • peper
  • zout

Voorbereiding

Stap 1

Bak de grof gesnipperde ui bruin in een grote stoofpot.

Stap 2

Bak het stoofvlees van hert in een aparte braadpan aan op een hoog vuur, zodat het een korstje krijgt. De stukken vlees hoeven binnenin niet gaar te zijn. Kruid af met peper en zout.

Stap 3

Voeg het gebakken stoofvlees toe aan de stoofpot met gebakken uien. Strooi er een beetje bloem over en meng goed. Bak het geheel enkele minuten op een laag vuur.

Stap 4

Neem de braadpan waarin je het stoofvlees gebakken hebt, giet de rode wijn in de pan en warm op terwijl je de aanbaksels van het vlees los roert. Voeg de warme wijn nu toe aan de stoofpot.

Stap 5

Doe de gekneusde jeneverbessen en de kruidnagel in een thee-ei en maak een bouquet garni met enkele takjes tijm, laurierblaadjes en peterseliestelen. Voeg toe aan de stoofpot, samen met de veenbessenconfituur. Roer om en laat een 2-tal uurtjes sudderen op een laag vuur.

Toon meer