Spaghetti alle Vongole

Spaghetti met zeevruchten
20 min
4

Ingrediënten

  • 1 kg venusschelpen
  • 500 g spaghetti
  • 1 el arachideolie
  • 3 sjalotten, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • Peper

Voorbereiding

Stap 1

Spoel de venusschelpen meerdere keren onder stromend water, tot al het zand verwijderd is. Kook de pasta beetgaar, volgens de instructies op de verpakking.

Stap 2

Verwarm de olie in een braadpan. Fruit de sjalotten en de knoflook tot ze glazig zijn. Voeg de venusschelpen doe, dek af en laat enkele minuten bakken tot de schelpen zich openen.

Stap 3

Bestrooi met peterselie. Houd de spaghetti even onder stromend water en meng onder de venusschelpen. Werk af met een vleugje peper.

Toon meer