Spaanse paellarijst

Zin in rijst met een verrassingselement? Chef Edwin Menue is verzot op deze Spaanse geïnspireerde rijst.
1 uur
4 tot 6 personen

Ingrediënten

  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 tenen look, geperst
  • 2 cupjes saffraan
  • 1 el maïsolie
  • 200 ml witte wijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 500 g paellarijst
  • 50 g gezouten boter

Voorbereiding

Stap 1

Selecteer de Sear/Sauté stand op de omnicooker. 

Stap 2

Stoof de sjalot, look en saffraan aan in de maïsolie.

Stap 3

Voeg de rijst toe en laat 5 minuten goed mee aanbakken. 

Stap 4

Blus met de wijn en laat volledig inkoken.

Stap 5

Voeg nu de kippenbouillon toe en breng aan de kook. 

Stap 6

Schakel over op de White Rice stand en zet de timer op 45 minuten. 

Stap 7

Voeg wanneer de rijst klaar is de gezouten boter toe en serveer meteen.

 

Quick tips

Spoel de rijst niet voor dit recept, je hebt het aanwezige zetmeel nodig om een romige rijst te krijgen.

Deze rijst past zeer goed bij gegrilde kip of vis. 

Toon meer