Skip to main content
Sites-Greenpan-NL-Site

Houd jouw roestvrijstalen pannen mooi met deze tips

Schroei jij graag je biefstuk dicht, zodat de binnenkant heerlijk mals blijft? Of wil je jouw fritatta na het bakken nog even in de oven zetten? Dan heb je een pan nodig die hoge temperaturen aankan. Een roestvrijstalen pan is dan je beste keus. Om je roestvrijstalen pan zo lang mogelijk mooi te houden, hebben we een aantal tips voor je. Zodat de pan ook na het koken in jouw keuken blijft shinen.

Eerst even afwassen

Je staat te trappelen om te beginnen aan die kruidige stoofpot, maar het is niet verstandig om je nieuwe pan direct op het vuur te zetten. Er zit mogelijk nog vuil door het transport op je pan. Niet zo smakelijk. Was daarom je pan eerst goed af.

Een zachte spons is je roestvrijstalen pan z’n beste vriend

Wat een avond! Lekker eten en heerlijk natafelen met je vrienden. Maar dan wacht de vaat nog. Hoewel het verleidelijk is om alles in de vaatwasser te gooien, is het toch beter om je roestvrijstalen pan met de hand af te wassen. Ook onze roestvrijstalen pannen hebben namelijk een Thermolon anti-aanbaklaag aan de binnenkant, zodat je crispy gebakken kipfilet niet half in de pan blijft plakken. In de vaatwasser wordt de anti-aanbaklaag aangetast. Gelukkig zorgt deze zelfde anti-aanbaklaag er ook voor dat afwassen een eitje wordt. Gebruik een zachte spons en een beetje afwasmiddel. Even kort boenen en je bent klaar. En die spons van staalwol? Die mag lekker in de prullenbak.

Temper de temperatuur

De tijd van het vuur volledig opendraaien om de pan goed warm te krijgen is geweest. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat de warmte goed door de pan verdeeld wordt, waardoor de kookplaat op middelhoge temperatuur zetten voldoende is. Wil je weten of je pan heet genoeg is? Doe deze test: laat een paar spetters water in de pan vallen. Hoor je het water sissen in de pan? Dan weet je dat je pan klaar is om te gebruiken. Wil je jouw biefstuk of kip goed dichtschroeien? Dan kun je de temperatuur natuurlijk wel opschroeven.

Shop de Premiere collectie
Sites-Greenpan-NL-Site
Shop de Premiere collectie

Kokend water tegen hardnekkige vlekken

Hoewel je pan ervoor gemaakt is om niet aan te bakken, kan het zijn dat je gebakken ei toch nét iets te lang stil in de pan heeft gelegen. Dat veroorzaakt zo’n hardnekkige vlek die je niet zomaar weggespoeld krijgt. Irritant, maar maak je geen zorgen. Ook deze pan krijg je zonder veel moeite schoon. Vul je pan met een laagje water en laat dit even doorkoken. Spoel het water daarna weg en veeg de pan schoon. Zo, jouw pronkstuk kan weer terug aan je pannenrek.

Shop de Barcelona Evershine collectie
Sites-Greenpan-NL-Site
Shop de Barcelona Evershine collectie

No scratch met houten of plastic spatels

Het ziet er superprofessioneel uit: met een lepeltje het vrijgekomen vet over de biefstuk gieten. Het resultaat is een heerlijk mals stukje vlees. Maar die stalen lepel is niet handig als je jouw pan krasvrij wilt houden. Krassen maken de pan niet alleen minder mooi, maar zorgen er ook voor dat de anti-aanbaklaag op termijn minder goed gaat werken. Gebruik in plaats daarvan een siliconen of houten lepel in je pan. Werkt net zo goed! 

Voor wat extra bescherming is de Thermolon anti-aanbaklaag versterkt met diamant, waardoor de pannen minder snel beschadigen. Hoef jij je geen zorgen te maken dat je pan na een jaar aan vervanging toe is.

Top tip: gebruik panbeschermers wanneer je de pannen opbergt. Niets zo vervelend als een pan vol krassen uit de kast halen.

Shop keukenaccessoires
Sites-Greenpan-NL-Site
Shop keukenaccessoires

Vaarwel verkleurde roestvrijstalen pannen

Zo’n verkleurde pan op de plank is niet zo’n mooi aanzicht. Toch ontkom je er met veel roestvrijstalen pannen niet aan, omdat roestvrij staal verkleurt wanneer het in aanraking komt met hitte. Daar hebben we wat op bedacht. Al onze roestvrijstalen pannen zijn behandeld met onze Evershine technologie: een oppervlaktebehandeling waardoor de pan minder snel verkleurt. Geen reden om je pan in een kast te verstoppen, dus.

Prachtige pannen mogen met trots op tafel gezet worden. Maar onze pannen zijn niet alleen van hoge kwaliteit en mooi om te zien. Ze dragen ook nog eens bij aan een beter milieu en een betere gezondheid. Dat komt doordat we al onze pannen voorzien van een PFAS-vrije anti-aanbaklaag, waardoor er geen giftige stoffen kunnen vrijkomen tijdens het koken. Goed voor nu én voor later.

Meer over PFAS-vrij
Sites-Greenpan-NL-Site
Meer over PFAS-vrij

Wil jij ook koken met een roestvrijstalen pan?

Bekijk dan eens onze collecties.

global.nocontent