Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren
Verzending binnen 1 werkdag
Nieuwsbrief | Schrijf je in en ontvang 15% korting
Je hebt {0} items toegevoegd
Totaal (incl. BTW)
0,00
1 eetlepel olijfolie
2 middelgrote gele pompoenen of courgettes, in plakjes gesneden
1 kleine aubergine, in blokjes gesneden
1 kleine venkelknol, in plakjes gesneden
1 middelgrote gele ui, in plakjes gesneden
1 theelepel gedroogde oregano
1 teen knoflook, fijngesneden
1/2 theelepel geplette rode pepervlokken
1 blik in blokjes gesneden geroosterde tomaten (400 gram)
3 eetlepels tomatenpuree
450 gram penne pasta
1 bosje ( 15 gram) verse basilicum
geraspte Parmezaanse kaas
Sauteer de groenten: doe de olijfolie in een hoge koekenpan of hapjespan en zet die op middelhoog vuur. Voeg de pompoen, aubergine, venkel en ui toe zodra de olie begint te glinsteren en sauteer ongeveer 8 tot 10 minuten tot de pompoen zacht begint te worden.
Voeg de kruiden toe: roer de knoflook, oregano en geplette rode pepervlokken erdoor en laat 1 minuut koken. Blijf voortdurend roeren om te voorkomen dat de knoflook verbrandt.
Maak de saus: roer de tomatenblokjes en tomatenpuree door de groenten tot alles gelijkmatig is opgenomen. Zet het vuur laag en laat de groenten sudderen. Roer af en toe door.
Kook de pasta: Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Houd 1 kopje pastawater achter en giet af.
Maak af en serveer - Voeg de pasta aan de saus toe en roer goed door om de saus gelijkmatig te combineren. Gebruik zo nodig een beetje pastawater om de saus te verdunnen. Roer er verse basilicum door, schep op en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas.
Kies je favoriete pasta
Ons ratatouille recept is lekker met elke pasta; maak het feestelijk met fusilli of farfalle (strikjespasta) of hou het simpel met schelpen of macaroni.
Scandinavische look en feel
Als beste getest
Luxueuze kwaliteit
Multifunctioneel en duurzaam
Licht en comfortabel