Quiche met spinazie & geitenkaas

'oven'-heerlijk!
60 min
6

Ingrediënten

  • 1 taartbodem (kant-en-klaar)
  • 2 eetlepel boter
  • 1 kleine ui (fijngehakt)
  • 300 g diepvriesspinazie (ontdooid en uitgelekt)
  • 5 eieren (geklopt)
  • 50 ml melk
  • 125 g verse geitenkaas
  • Zout en zwarte peper

Voorbereiding

Stap 1

Zet het ovenrooster centraal in de oven en verwarm voor op 200 °C. Rol het taartdeeg uit en leg het in een koekenpan met een diameter van 24 cm. Prik voorzichtig met een vork in het taartdeeg, maar prik er niet helemaal doorheen. Dek af met folie en verzwaar met bakknikkers. Bak ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg bruin is. Haal uit oven en zet opzij.

Stap 2

Smelt intussen de boter in een middelgrote koekenpan op matig vuur. Voeg de ui toe en bak ongeveer 4 minuten al roerend tot hij wat bruin begint te worden. Voeg de uitgelekte spinazie toe en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Schep het spinaziemengsel in de taartbodem. Klop de eieren en melk los en giet het mengsel over de spinazie. Verdeel de stukjes geitenkaas over de quiche. Giet er het eiermengsel overheen.

Stap 4

Bak ongeveer 35 minuten in de oven tot de quiche goed gerezen is en hier en daar bruin ziet. Laat 10 minuten afkoelen. Haal de quiche uit de pan, verdeel in porties en dien op.

Toon meer