Skip to main content

BLACK FRIDAY deals tot wel 50% korting! Shop nu

Gratis verzending vanaf €50 - Gratis retourneren

Vanwege grote Black Friday drukte kan je verzending wat langer duren dan normaal

Recept

Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes

De heerlijkste herfstsoep
60 min
6
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

  • 6 uien
  • 6 stengels selderij
  • 1.5 stengel prei
  • 3 pastinaken
  • 1.5 pompoen
  • enkele takjes tijm
  • enkele blaadjes laurier
  • 4.5 tenen knoflook
  • garam masala
  • currypoeder
  • kurkuma
  • boter
  • 4.5l groentebouillon
  • 750 g gemengd gehakt
  • 75 g paneermeel
  • 3 eigelen
  • 300 g chorizo
  • 2 handen vol peterselie

Voorbereiding

De soep:

Stap 1

Neem een grote pan, stoof de grofgehakte ui glazig in wat boter. Snij de selderij en de prei ondertussen in stukken, en stoof mee met de ui.

Stap 2

Snij de pastinaak in stukken en voeg ze toe aan de pan.

Stap 3

Halveer de pompoen, verwijder de pitjes, snij in grote stukken en stoof mee.

Stap 4

Pel en kneus de knoflook, en maak een kruidentuiltje van tijm en laurier. Voeg toe aan de groenten. Breng de groenten verder op smaak met de garam masala, currypoeder en kurkuma.

Stap 5

Giet de de groentebouillon over de groenten en laat minstens 40 min pruttelen onder een deksel.

Stap 6

Mix de soep fijn.


De balletjes:

Stap 1

Meng het gehakt met de eigelen en het paneermeel. Kruid af met peper en zout.

Stap 2

Snij de chorizo in kleine blokjes, snij de peterselie fijn en meng door het gehakt.

Stap 3

Rol kleine soepballetjes van het gehakt en bak ze gaar in een beetje boter.

Stap 4

Serveer de soep met de gebakken chorizoballetjes, peterselie en eventueel paprikapoeder.



global.nocontent