Skip to main content

Gratis verzending vanaf € 50

Verzending binnen 1 werkdag

Gratis retourneren

Recept

Pannenkoekentaart

Voor de liefhebbers van pannenkoeken
60 min
6
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

Voor de pannenkoeken:

  • 300 g bloem
  • 3 eieren
  • 750 ml melk
  • 3 vanillestokjes
  • 60 g boter
  • Arachideolie
  • Zout

Voor de vulling:

  • 375 ml volle room (+40% vetgehalte)
  • 187 g suiker
  • 750 g mascarpone

Voor de chocoladeganache:

  • 250 g donkere chocolade, in stukjes
  • 250 ml volle room
  • 3 eetlepels boter

Voorbereiding

Pannenkoeken:

Stap 1

Doe de melk, bloem en eieren in een kom. Roer goed tot je een glad beslag krijgt.

Stap 2

Snij de vanillestokjes in tweeën, schraap de zaadjes eruit met een mes, voeg ze toe aan het beslag en roer ze er goed doorheen.

Stap 3

Smelt de boter op zacht vuur en voeg de gesmolten boter vervolgens samen met een snufje zout toe aan het beslag.

Stap 4

Schenk een beetje arachideolie in je antiaanbakpan, laat de pan goed warm worden en bakken maar!


Vulling:

Stap 1

Schenk de room en suiker in een mengbeker, en klop op tot een luchtige slagroom.

Stap 2

Voeg de mascarpone toe, meng goed tot je geen klontjes meer ziet en je vulling is klaar!


Chocolate ganache:

Stap 1

Doe de chocolade en room in een kom. Plaats de kom boven een pot met warm water en laat smelten.

Stap 2

Roer de chocolade en de room door elkaar, voeg 3 eetlepels boter toe en meng goed. De chocoladeganache is nu klaar!


De taart:

Stap 1

Begin met de eerste pannenkoek en bestrijk deze gelijkmatig met de vulling. Leg er een nieuwe pannenkoek bovenop en bestrijk opnieuw met de vulling. Zo ga je verder tot je een mooie stapel gebouwd hebt.

Stap 2

Giet de chocoladeganache over de stapel pannenkoeken.

Stap 3

Maak af met toefjes slagroom.


global.nocontent