Skip to main content

Berg je pannen slim op!

De keuken is één van de belangrijkste plekken in huis. Het moet er gezellig zijn, maar vooral ook praktisch en overzichtelijk.

Met onze handige tips wordt pannen opbergen voortaan kinderspel. Want nee, je hoeft geen Marie Kondo te zijn om je kookgerei compact en netjes te organiseren. Bye bye rommelige keukenkastjes!

Sites-Greenpan-NL-Site
Gebruik panbeschermers
Wil je dat je pannen er lang als nieuw uitzien? Gebruik dan altijd panbeschermers bij het stapelen. Zo vermijd je krassen en beschadigingen. Die kunnen er namelijk voor zorgen dat het kookgerei minder goed werkt en minder lang meegaat.
Pannetje, pannetje aan de wand
Heb je niet voldoende ruimte om alles in kasten op te bergen? Planken of haakjes boven het aanrecht zijn een goede oplossing. Hang je mooiste potten en pannen gewoon op! Zo krijgt je keuken extra veel uitstraling.
En de deksels?
Ze hebben een onhandige vorm en nemen veel plaats in. Deksels opbergen zorgt vaak voor heel wat frustraties. Onze tip: gebruik verplaatsbare tussenschotten en antislipmatjes, zodat de deksels mooi op hun plek blijven en zo min mogelijk ruimte innemen.

Slimme indeling

Pannen netjes opbergen lijkt vaak onbegonnen werk. Maar een slimme indeling is alvast een stap in de goede richting. Stem de binnenkant van je keukenkasten en -lades af op wat je erin wilt opbergen en gebruik verdelers. Zo krijgen alle pannen hun vaste plek en houd je het overzichtelijk.

Sites-Greenpan-NL-Site

Van groot naar klein

Stapel je pannen altijd van groot naar klein. Dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar toch doen veel mensen het niet. Onthoud deze tip dus om alles zo compact mogelijk op te bergen en de kastruimte optimaal te benutten!

Sites-Greenpan-NL-Site
global.nocontent