Skip to main content

Pannen voor de inductieplaat en/of oven: hier moet je op letten!

Eindelijk! Je nieuwe keuken staat en je kan niet wachten om te starten met het bereiden van je favoriete gerecht. Je stapt over van gas naar inductie, kun jij je pannen dan nog wel gebruiken? Of moet je nieuwe kopen? En kun je jouw koekenpannen wel of niet in de oven zetten om je gerecht de finishing touch te geven? No worries! Onze pannenexperts vertellen je precies welke pannen geschikt zijn voor koken op inductie én welke pannen ook nog in de oven kunnen.

Sites-Greenpan-NL-Site

Check of jouw pan geschikt is voor inductie

Bij het koken op inductie is het van belang dat je een pan hebt met een magnetische bodem. Of jouw pan dat heeft, ontdek je zo: veel pannen hebben aan de onderkant van de pan een spiraalsymbool. Heeft jouw pan dit symbool, dan ben je ready to cook!

Geen spiraal aan de onderkant van je pan? Dan kan je pan nog steeds geschikt zijn voor koken op inductie. Erachter komen of je pan magnetisch is, is heel simpel. Pak een magneet en kijk of deze blijft hangen. Zo ja, dan kun je de pan gewoon gebruiken. Easy as that! 

Sites-Greenpan-NL-Site

Koken op inductie: zo werkt het

Met de juiste pan kan het koken echt beginnen. Nadat je de pan op de inductieplaat zet, komt er via een magnetisch veld warmte vrij. Hierdoor wordt je pan heet en kan jij iedereen verrassen met een Italiaanse pasta of een pittige curry.

Heb je een nieuwe pan nodig waarmee je op inductie kunt koken? Dan maken we jouw zoektocht heel makkelijk: al onze pannen zijn geschikt voor inductie. Wil je meer weten over hoe wij ervoor zorgen dat jouw pan geschikt is voor iedere warmtebron? 

Ontdek onze technologieën
Sites-Greenpan-NL-Site
Ontdek onze technologieën

Van het fornuis naar de oven

Na uren bladeren door recepten heb je dan eindelijk het perfecte gerecht gevonden voor dat diner met je vrienden. Tijdens het koken kom je erachter dat het gerecht regelrecht van het fornuis de oven in moet. Kan dit eigenlijk wel met de pannen die je hebt? We snappen je verwarring, maar gelukkig is het makkelijk te herkennen of je pan in de oven mag.

Sites-Greenpan-NL-Site

Geen vlam in de pan: deze pannen zijn geschikt voor de oven

Niet iedere pan is geschikt voor je oven. Pannen die volledig gemaakt zijn van roestvrij staal of keramiek, kunnen gewoon in de oven. Pannen met een houten handvat mogen nooit in de oven!

Deze pannen kun je van je inductieplaat direct in de oven zetten:

Alle roestvrijstalen pannen (tot 220 °C)

Keramische pannen met een bakelieten handgreep (tot 160 °C)

Gelukkig zijn bijna al onze pannen ovenbestendig. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje!

Bekijk alle ovenbestendige pannen
Sites-Greenpan-NL-Site
Bekijk alle ovenbestendige pannen

Jij staat natuurlijk het liefst in de keuken en focust je op dat wat jij het leukst vindt: gezond en lekker koken voor jezelf, je vrienden en familie. Daarom regelen wij de rest: pannen van hoge kwaliteit waarmee jij de lekkerste gerechten op tafel kan zetten. Wij ontwikkelen al sinds 2007 pannen die het voor jou leuk en gemakkelijk maken om gezond te koken. Op welke warmtebron dan ook.

Ben jij klaar voor een nieuwe pan?

global.nocontent