Skip to main content
Ontvang nu 20% korting op alle sets

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Power up your healthy kitchen - ontdek meer

Recept

Kip Tikka Massala

Wie een Indisch restaurant binnenstapt, zal daar zeker tikka massala op het menu vinden. Wij kregen dit recept van Louisianna, het favoriete lunchplekje van onze Belgische GreenPan medewerkers. Louise wou het graag met ons delen.
3 uur en 15 min
6 personen
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

6 kippenbillen of kipfilets

250 g rode ui, fijngesnipperd

2 teentjes look, geperst

1 kleine rode chilipeper, fijngesneden

4 cm gember, geschild en geraspt

½ kl (gerookt) paprikapoeder

1 kl gemalen kaneel

1 kl gemalen komijn

1 el kerriepoeder

400 ml kokosmelk

210 g tomatenpuree

200 ml tomatenpassata

100 ml water + 1 kippenbouillonblokje

peper en zout 


Om te serveren:

verse koriander

een paar eetlepels Griekse yoghurt

gekookte jasmijnrijst

gefrituurde uitjes

Voorbereiding

Stap 1

Dep de kippenbillen of filets goed droog met een stukje keukenpapier. 

Stap 2

Selecteer de Brown/Sauté stand op de slowcooker, voeg een lepeltje olie toe en bak de kip langs beide zijden mooi bruin. Kruid met peper en zout. Haal de kip uit de pot en bewaar tot straks.

Stap 3

Bak ook de ui, look, chili en gember kort aan. Kruid met het paprikapoeder, de kaneel, komijn en het kerriepoeder. Laat bakken tot de kruiden heerlijk beginnen te geuren.

Stap 4

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak die kort mee tot hij lichtjes begint te bruinen.

Stap 5

Giet er nu de kokosmelk, de passata en de kippenbouillon bij. Voeg ook de kip terug toe.  

Stap 6

Selecteer de Slow Cook HI stand en stel de timer in op 3 uur. 

Stap 7

Serveer met gekookte jasmijnrijst, Griekse yoghurt, verse koriander en eventueel gefrituurde uitjes.


Quick Tip

Roer eventueel een paar eetlepels Griekse yoghurt door het gerecht net voor het opdienen.  

global.nocontent