Kip tikka masala

Indiaas eten bereiden een grote uitdaging? Niet met dit recept! Begin makkelijk met een verrassend eenvoudig, maar overheerlijke kip tikka masala. Serveer de tikka masala met warm naanbrood en stomende rijst om het gerecht compleet te maken.
45 min
10 personen

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilet
  • 1 middelgrote ui
  • 4 tot 5 teentjes knoflook
  • 1 klein stukje verse gember
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels garam masala
  • 1 theelepel cayennepeper (hou je van pittig, voeg dan meer toe)
  • 1/2 theelepel gemalen kurkuma
  • 1 blik gepelde en gesneden tomaten
  • 60 ml slagroom
  • olijfolie
  • zout
  • 15 gram verse koriander

Voorbereiding

STAP 1

Snipper de ui, en hak de knoflook en gember fijn. 

 

STAP 2

Snijd de kip. Verhit op middelhoog vuur 1 eetlepel olijfolie in een gietijzeren kookpot (Dutch oven) of braadpan. Voeg de kip toe wanneer de olie begint te glinsteren. Bak de kip in 8 minuten rondom gaar. Haal de kip uit de pan en zet het even weg. 

 

STAP 3

Voeg in dezelfde pan indien nodig nog een scheutje olie toe, en fruit de ui in 5 minuten zacht. 

 

STAP 4

Roer de knoflook, gember en kruiden erdoor en laat het kruidenmengsel zachtjes koken tot je keuken heerlijk ruikt (ongeveer 1 minuut). 

 

STAP 5

Voeg de tomaten toe en laat de saus zachtjes koken. Roer af en toe door.  

 

STAP 6

Na ongeveer 15 tot 20 minuten wordt de saus dikker. Roer nu de slagroom er door, voeg de kip toe en laat de saus nog even pruttelen totdat de kip opgewarmd is. Voeg zout toe naar smaak. Garneer de saus met gesneden koriander en serveer het met gestoomde rijst, warme naan, of beide. 

Toon meer