Skip to main content

SALE - tot 40% op geselecteerde items!

Gratis verzending vanaf € 50 | Gratis retourneren

Nieuwsbrief | Schrijf je in en ontvang 15% korting

Recept

Kip met paddenstoelen, spinazie en dragon

van Belgisch-IJslandse tv-chef Dagny Ros uit het boek 'Roots'
30 min
4 personen
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

  • 600 à 800 g kipfilet
  • 200 à 250 g paddenstoelen
  • 1.5 à 2 dl kippenbouillon
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 2 el bloem
  • 250 ml room
  • 3 el gemalen parmezaan
  • Enkele takjes tijm
  • Enkele takjes dragon
  • 60 à 100 g spinazieblaadjes
  • Olijfolie en boter
  • Zout en peper

Voorbereiding

Stap 1

Verwarm een scheutje olie en boter in je GreenPan, kruid de kipfilets met peper en zout en bak ze gaar. Zet ze vervolgens opzij.

Stap 2

Gebruik dezelfde koekenpan om de paddenstoelen te bakken. Schep ze uit de pan en zet ook opzij. Laat de olie en boter in de pan.

Stap 3

Gebruik dezelfde pan, bak er de knoflook in, voeg bloem toe en roer los met een scheutje (warme) kippenbouillon. Voeg de rest van de bouillon en de room toe. Laat kort inkoken en werk af met de parmezaan, tijm- en dragonblaadjes, peper en zout.

Stap 4

Snij de spinazie in fijne stukken en voeg toe, samen met de paddenstoelen en de kip. Laat even warm worden en serveer. Smakelijk!

global.nocontent