Skip to main content

Gratis verzending vanaf € 50

Verzending binnen 1 werkdag

Gratis retourneren

Recept

Grillburger

Proef deze heerlijk gegrilde burger!
30 min
6
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

  • 50 g magere yoghurt
  • 2 eetlepels slasaus
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel peterselie, (gehakte)
  • peper en zout
  • 2 kleine augurken, zoetzuur
  • 2 koffielepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels groentebouillon, bereid
  • 1 theelepel honing
  • 5 druppels Worcestershire saus
  • 5 scheutjes tabasco
  • 6 kleine tomaten
  • 1 middelgrote komkommer
  • 1 krop sla
  • 1 middelgrote ui
  • 600 g rundergehakt, rauw
  • 150 g plattekaas, natuur (0% vet)
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 6 sneetjes volkorenbrood, (6 meergranenbroodjes à 50 g)
  • 2 eetlepels gebakken uitjes

Voorbereiding

Stap 1

Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt met slasaus, 1 eetlepel mosterd en peterselie en breng op smaak met peper en zout.

Stap 2

Laat voor de tomatensaus de augurken uitlekken en snij in blokjes. Meng met tomatenpuree, bouillon en honing. Breng op smaak met Worcestershiresaus en tabasco.

Stap 3

Was voor het beleg de tomaten en komkommer en snij deze in schijfjes. Was de romanasla en schud droog.

Stap 4

Snipper voor de burger de ui. Kneed door de americain natuur, plattekaas en de rest van de mosterd. Breng op smaak met 1 koffielepel peper, zout en paprikapoeder. Vorm 6 ca. 1 cm dikke platte gehaktballen van het mengsel en grill op een barbecue ca. 3-5 minuten aan beide kanten.

Stap 5

Snij de broodjes open en bestrijk de ene helft met de yoghurtsaus en de andere helft met de tomatensaus. Beleg met blaadjes sla, een paar schijfjes tomaat, de burger en een paar schijfjes komkommer. Bestrooi met 1 theelepel gebakken uitjes en vouw de broodjes dicht. Serveer de rest van de groenten ernaast. Smakelijk!

global.nocontent