Skip to main content
Recept

Gegrilde venkel met mosterd

Lekker veggie
30 min
4 personen
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

  • 3 à 4 venkelknollen
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Mosterd
  • Honing
  • Sap van ½ citroen
  • 1 handvol fijngehakte peterselie
  • ½ tl chilivlokken

Voorbereiding

Stap 1

Maak de venkel schoon en snijd in plakjes van een halve centimeter. Houd het loof van de venkelknollen apart.

Stap 2

Bestrijk de plakken venkel met olijfolie. Kruid ze met peper en zout en grill ze goudbruin in je grillpan. Zorg ervoor dat je grillpan goed warm is.

Stap 3

Maak ondertussen de mosterddressing. Meng de mosterd, honing, peterselie en het citroensap met 8 eetlepels olijfolie. Roer goed en kruid af met peper, zout en chilivlokken.

Stap 4

Giet de mosterddressing over de gegrilde venkel en werk af met het venkelloof.

global.nocontent