Skip to main content

BLACK FRIDAY deals tot wel 50% korting! Shop nu

Gratis verzending vanaf €50 - Gratis retourneren

Vanwege grote Black Friday drukte kan je verzending wat langer duren dan normaal

Recept

Gegrilde braadworst met relish van rode ui en coleslaw

BBQ-time!
30 min
6
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

  • 6 braadworsten
  • 3 rode uien
  • arachideolie
  • 60 g verse gemberwortelen
  • 1.5 chilipeper
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 el suiker
  • 1.5 dl rode wijnazijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 1.5 el mosterdzaad
  • komijnpoeder
  • korianderpoeder
  • zout
  • enkele takjes tijm
  • ½ witte kool
  • 4 wortelen
  • 1 potje zure room
  • een handvol platte peterselie

Voorbereiding

De relish: 

Stap 1

Stoof de fijngesnipperde uien samen met de fijngeraspte gember in een beetje olie.

Stap 2

Verwijder de zaadlijsten van de chilipeper en snipper hem fijn. Voeg toe aan de uien.

Stap 3

Snipper het teentje knoflook fijn en plet het vervolgens met een mes tot knoflookpulp. Voeg toe aan de uien.

Stap 4

Voeg de suiker, rode wijnazijn, laurierblaadjes, het mosterdzaad en de takjes tijm toe aan de uien. Kruid af met komijn, koriander en zout.

Stap 5

Laat het geheel zachtjes garen tot je een compote krijgt en klaar!


De coleslaw: 

Stap 1

Rasp de witte kool en de wortelen fijn. Meng ze door elkaar in een grote kom.

Stap 2

Roer de peterselie door de zure room en breng op smaak met peper en zout. Meng de zure room door het mengsel van witte kool en wortelen, en de coleslaw is klaar!

global.nocontent