Skip to main content

BLACK FRIDAY deals tot wel 50% korting! Shop nu

Gratis verzending vanaf €50 - Gratis retourneren

Vanwege grote Black Friday drukte kan je verzending wat langer duren dan normaal

Recept

Crêpes Suzette

Geflambeerde flensjes met sinaasappelsaus
35 min
6
Sites-Greenpan-NL-Site

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 20 g suiker
  • 200 g bloem
  • 20 g boter + een beetje extra om te bakken
  • 1 vanillestokje
  • een snufje zout
  • 70 g suiker
  • 70 g boter
  • sap en fijn geraspte schil van 2 grote sinaasappelen
  • 7 el Cointreau (likeur)

Voorbereiding

Step 1

Mix de suiker en de citroenschil goed met de boter. Giet er langzaam het sap van één sinaasappel en 2 eetlepels Cointreau bij, terwijl je blijft roeren. Laat even opstijven in de koelkast. Deze sinaasappelboter is de basis van de Suzettesaus.

Step 2

Mix in een kom de melk, de eieren, de suiker, 1 eetlepel Cointreau en de bloem. Laat 20 g boter smelten en doe bij de kom. Mix tot een glad beslag.

Step 3

Snij het vanillestokje open, schraap er de zaadjes uit en roer ze onder het beslag. Voeg een mespuntje zout toe. Maak goudbruine, flinterdunne flensjes.

Step 4

Laat een theelepel sinaasboter op middelhoog vuur smelten in een koekenpan. Leg een flensje in de pan en zorg ervoor dat het goed is bedekt met sinaasboter. Vouw het in de pan twee keer dubbel om een driehoekje te vormen. Herhaal met nog 3 flensjes, tot je vier driehoekjes in de pan hebt liggen.

Step 5

Laat de flensjes nu een paar minuten karamelliseren. Verwarm ondertussen 4 eetlepels Cointreau in een steelpannetje, giet dit over de flensjes en flambeer (zet eerst de dampkap uit!). Giet een beetje vers sinaasappelsap over de flensjes en serveer meteen.

global.nocontent