Belgisch stoofvlees

Een klassieker
150 min
4

Ingrediënten

  • 2 kg varkenswangen
  • 150 g ongezouten boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 el bloem
  • 3 teentjes look
  • 3 takjes tijm en salie
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 dikke snede witbrood
  • 2 el scherpe mosterd
  • flesje donker Trappistenbier
  • 400 ml bruine fond
  • peper - zout

Voorbereiding

Stap 1

Verwijder de vliesjes van de varkenswangen en kruid ze met peper en zout. Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in de stoofpan en kleur hierin de varkenswangen langs beide zijden. Haal de wangen uit de pan en houd ze warm.

Stap 2

Giet het vet uit de pan, smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui. Doe de varkenswangen erbij, maar houd het bakvocht nog even apart. Voeg de bloem toe, roer goed om en doe de look, tijm en laurier erbij.

Stap 3

Besmeer de snede brood met de mosterd en leg die erbij in de stoofpan. Giet het bier en de overgebleven jus van de varkenswangen erbij. Voeg de fond toe, zet het deksel op de pan en kook alles in ca. 90 minuten op een matig vuur gaar.

Stap 4

Haal het deksel van de pan en laat de stoverij inkoken tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en zout.

Toon meer