Skip to main content

Gratis verzending vanaf € 50

Verzending binnen 1 werkdag

Gratis retourneren

Recept

Belgisch stoofvlees

Een klassieker
150 min
4

Ingrediënten

  • 2 kg varkenswangen
  • 150 g ongezouten boter
  • 2 el olijfolie
  • 2 fijngesneden uien
  • 2 el bloem
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 takjes tijm en salie
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 dikke snee witbrood
  • 2 el scherpe mosterd
  • flesje donker Trappistenbier
  • 400 ml bruine fond
  • peper en zout

Voorbereiding

Stap 1

Verwijder de vliesjes van de varkenswangen en kruid ze met peper en zout. Doe de olijfolie samen met de helft van de boter in de stoofpan en kleur hierin de varkenswangen aan beide zijden. Haal de wangen uit de pan en houd ze warm.

Stap 2

Giet het vet uit de pan, smelt de overblijvende boter in dezelfde pan en stoof hierin de ui. Doe de varkenswangen erbij, maar houd het bakvocht nog even apart. Voeg de bloem toe, roer goed en doe de knoflook, tijm en laurier erbij.

Stap 3

Besmeer de snee brood met de mosterd en leg die erbij in de stoofpan. Giet het bier en de overgebleven jus van de varkenswangen erbij. Voeg de fond toe, doe de deksel op de pan en kook alles in ca. 90 minuten op een matig vuur gaar.

Stap 4

Haal de deksel van de pan en laat de stoverij inkoken tot de gewenste dikte. Breng verder op smaak met peper en zout.


Page does not contain any content.