Skip to main content

De anti-aanbaklaaginnovatie

Sta jij graag uren in de keuken om meerdere gangen haute cuisine te koken? Of ga je liever voor een snelle, maar gezonde maaltijd? Wat je kookstijl ook is, zonder goede pannen ben je nergens. Daarom stoppen wij elke dag veel liefde in het ontwikkelen van de perfecte pannen. Het basisingrediënt van deze pannen: een keramische anti-aanbaklaag zonder schadelijke stoffen. Zodat gerechten niet vastkoeken in de pan, gezond zijn voor jou én het milieu, en je pannenset jarenlang meegaat.

Sites-Greenpan-NL-Site

Smart cooking dankzij slimme technologieën

Met die perfecte pannen zijn we al sinds 2007 bezig. Onze eigen Research & Development afdeling werkt non-stop aan de beste non-stick technologie. 

Het houdt niet op bij enkel een geweldige anti-aanbaklaag. We willen ook dat jij warme gevoelens voor je pannen blijft houden, lang nadat je ze in huis gehaald hebt. Daarom moet je pan krasvrij, zonder verkleuringen of vervormingen blijven. Ook hier hebben onze knappe koppen slimme technologieën voor ontwikkeld, allemaal met een eigen naam. Elke dag werken ze enthousiast verder aan deze en aan nieuwe technologieën. We stellen je graag voor aan onze innovaties en vertellen wat de voordelen zijn voor je kookkunsten. Kijk je mee in onze innovatie keuken? 

Sites-Greenpan-NL-Site

Adios tegen aanbakken

Een zondags ontbijtje voor je geliefde met verse jus en een omelet: perfect om indruk mee te maken. Helaas is de start van de dag allesbehalve romantisch als je eitje vastgekoekt in de pan achterblijft. Om dat te voorkomen heb je een anti-aanbaklaag nodig. Veel traditionele anti-aanbaklagen bevatten PFAS, een kunststof die niet gezond is voor mensen of het milieu. Dat kan anders, gelukkig. Onze oprichters, Jan Helskens en Wim De Veirman, hebben de keramische Thermolon coating ontwikkeld, zodat aanbakken echt verleden tijd is. Helemaal vrij van PFAS! Dag in, dag uit werken we hard om deze technologie te perfectioneren. Inmiddels heeft de zevende generatie Thermolon het licht gezien, en zijn we hard bezig met de achtste! Altijd blijven verbeteren zit in ons GreenPan DNA. 

Sites-Greenpan-NL-Site

Het basisingrediënt van Thermolon is een afgeleide van zand. Dit sprayen we aan de binnenkant van de pan. Om het nog beter te maken: we versterken de keramische anti-aanbaklaag met diamant. Dit oogverblindende kristal heeft uitstekende anti-aanbakkracht en zorgt voor goede warmtegeleiding. Daardoor kun je ook op lagere temperaturen perfecte American pancakes bakken. Of je nu op gas, inductie of elektrisch kookt. Letterlijk een juweel van een pan dus. Oh, en niet te vergeten: dankzij deze anti-aanbaklaag, veeg je de pan zó schoon. Je bent tenslotte de kok, niet de afwashulp. 

We denken bij het maken van onze pannen overigens niet alleen aan jou en je tafelgenoten, maar ook aan moeder natuur. Want tijdens de productie van onze keramische anti-aanbaklaag stoten we 60% minder CO2 uit dan bij de productie van veel traditionele anti-aanbaklagen. We gebruiken de Thermolon anti-aanbaklaag in al onze pannen. Dus ook in de roestvrijstalen pannen zoals die uit de Première collectie

Sites-Greenpan-NL-Site

De blikvangers in je keuken

We weten het: het oog wil ook wat. Als jij staat te stralen in de keuken, wil je niet dat de aanblik van gehavende pannen die glans wegneemt. Gelukkig is daar de Scratch Guard coating die de binnenkant van de pannen extra stevig maakt en beschermt tegen krassen. Ook bij intensief gebruik. 

Word jij ook zo aangetrokken door die zilveren glinstering van roestvrijstalen pannen? Helaas kunnen roestvrijstalen pannen verkleuren door warmte. Geen goede look voor je pan. Daarom gebruiken we een speciale behandeling op onze roestvrijstalen pannen: Evershine. What’s in a name, Evershine doet precies dat: zorgen dat je roestvrijstalen pannen lang blijven stralen, zonder verkleuring. 

Dus of je nu kookt voor de fans van je foodblog, of om indruk te maken op familie en vrienden. Nodig ze vooral uit voor een kijkje in de keuken, want jouw pannen ogen altijd picture perfect.

Sites-Greenpan-NL-Site

If you can't stand the heat...

Gek genoeg kan niet elke pan goed tegen hitte. Bij hoge temperaturen of door koken op gas kan de onderkant van een pan kromtrekken. Als je op inductie kookt, zorgt deze vervorming ervoor dat je pan niet stabiel op de kookplaat staat. Dat heeft effect op de warmteverdeling in de pan en daarmee de garing van je eten. Een absolute no-go voor elke food lover. Onze pannenexperts hebben hier gelukkig wat op gevonden: Magneto™. Dit is een laag van koper versterkte ferromagnetische deeltjes die we aanbrengen op de onderkant van onze keramische pannen. Dankzij Magneto™ zijn onze pannen bestand tegen vervorming en staan ze stevig op de kookplaat. Daarnaast zijn ze geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie. Sterker nog, dankzij deze laag wordt de inductiekracht van je pan optimaal. Dat betekent: sneller koken met een gelijkmatige warmteverdeling. Je schotelt jouw gasten binnen no-time een perfect gegaarde Zuiderse zalm of Shakshuka voor waarbij ze hun vingers – en bord – zullen aflikken. 

Sites-Greenpan-NL-Site

Gezond en lekker eten: het volledige recept

Healthy cooking is dus niet alleen een kwestie van een gezond recept uitzoeken en de groenteafdeling leegkopen. Waar je dat recept in klaarmaakt speelt een minstens zo grote rol. Je weet nu hoe onze pannen je helpen dat heerlijke diner op tafel te toveren. Gezond, duurzaam en zoals jij het bedoeld hebt: om van te watertanden!

Maak dus een bewuste keuze wanneer het tijd is voor een nieuwe pan, dan steel jij elke dag de kookshow. Het enige wat je nu nog nodig hebt zijn mooie ingrediënten, een gezond recept en de meeste kritische recensenten: je familie en vrienden. Let’s get cooking!

Sites-Greenpan-NL-Site
global.nocontent