Skip to main content

Vind de pan die bij jou past: 7 tips

Nieuwe pannen kopen doe je natuurlijk niet elke dag. Je wil graag de allerlekkerste biefstukken, groenteschotels en risotto’s op tafel zetten. Daarom wil je zeker weten dat je de juiste keuze maakt: een pan die niet aanbakt, makkelijk in gebruik is en lang meegaat. Daarom geven wij je zeven tips om de perfecte pan te vinden. Laat dat diner met vrienden en familie maar komen!

Sites-Greenpan-NL-Site

1. Wat wil je maken?

Laten we bij het begin beginnen: wat voor gerechten wil je maken? En welke pan past daar het beste bij? Maak voor jezelf een lijstje van wat je graag kookt en welke pannen je nodig denkt te hebben. Een hapjespan, een vispan of een wokpan? Hulp nodig? Onze pannenwijzer vertelt je precies welke pan je nodig hebt.

Bekijk de pannenwijzer
Sites-Greenpan-NL-Site
Bekijk de pannenwijzer

2. Afwassen of in de vaatwasser?

We snappen dat je liever lang natafelt met je vrienden en familie, dan dat je pannen afwast. Daarom kunnen bijna al onze pannen gewoon in de vaatwasser. Let alleen op met pannen met een houten steel, deze zijn namelijk niet geschikt om in de vaatwasser te zetten.

Pro-tip: de anti-aanbaklaag in jouw nieuwe pan blijft het langste goed als je de pan met de hand afwast. De vaatwasser kan de anti-aanbaklaag namelijk aantasten, waardoor je pan minder lang non-stick blijft. Maar maak je geen zorgen. Doordat de anti-aanbaklaag makkelijk schoon te maken is, is afwassen een kleine moeite. Zo is het een eitje om je pan in goede conditie te houden.

Sites-Greenpan-NL-Site

3. Hot, hot, hot: hete handgrepen

Dit herken je vast: je pakt de greep van je pan vast en verbrandt bijna je hand. Au! Pannen met een metalen (roestvrijstalen) handreep kunnen bijvoorbeeld flink heet worden. Dit is logisch, want roestvrij staal geleidt de hitte. Wil jij liever een pan waarbij je geen pannenlapjes hoeft te gebruiken? Kies dan voor een pan met een bakelieten of houten steel. 

Bekijk pannen met een bakelieten of houten handgreep
Sites-Greenpan-NL-Site
Bekijk pannen met een bakelieten of houten handgreep

4. Bakken zonder plakken: de beste anti-aanbaklaag

Stel je bent bezig met een heerlijke curry. Dan wil je natuurlijk dat het hele gerecht op het bord eindigt, en niet dat de helft nog aan de pan plakt. Daarom hebben jouw pannen een anti-aanbaklaag nodig. Veel traditionele anti-aanbaklagen bevatten PFAS, een chemische stof die het milieu en jouw gezondheid aantast. Daar doen wij niet aan. Alle GreenPan pannen (ook de roestvrijstalen pannen) hebben een Thermolon keramische anti-aanbaklaag. Deze anti-aanbaklaag is vrij van PFAS en zorgt ervoor dat jouw eten niet aan de pan plakt. Met deze pannen zet je lekker en gezond eten op tafel, voor jou én je vrienden en familie.

Lees meer over onze technologieën
Sites-Greenpan-NL-Site
Lees meer over onze technologieën

5. Dat is links of rechts-handig!

Maak jij vaak een lekkere saus bij je gerecht? Of serveer je graag soep? Dan moet je vaak vanuit je pan schenken. Nogal irritant als de schenkopening aan de verkeerde kant zit en je de pan bijna uit je handen laat vallen bij het schenken. Daarom hebben veel van onze steelpannen aan beide kanten een schenkopening om mee te gieten. Hoef je daar ook niet meer over na te denken.

Bekijk alle steelpannen
Sites-Greenpan-NL-Site
Bekijk alle steelpannen

6. Perfecte match met jouw inductieplaat

Er wordt steeds minder op gas gekookt. Grote kans dat jij de gaskraan ook hebt dichtgedraaid en een inductieplaat gebruikt. Goede keuze voor het milieu! Maar dan ken je vast ook wel de eeuwige check of een pan wel inductie-proof is. No worries, er gebeurt niets ernstigs wanneer je een ongeschikte pan op een inductieplaat zet: de pan wordt alleen niet warm. Omdat hitte een vrij essentieel onderdeel van koken is, maken we het je makkelijk: al onze pannen zijn geschikt voor een inductiekookplaat. 

Sites-Greenpan-NL-Site

7. Gewichtheffen met je pan

Sommige pannen zijn zo zwaar, dat je ze met twee handen vast moet houden. Het gevolg is dat je ‘m bijna uit je handen laat vallen en er pijn in je armen van krijgt. De één vindt een zware pan onhandig, terwijl het voor de ander geen probleem is. Denk hier daarom goed over na bij het aankopen van jouw nieuwe pan. 

Sites-Greenpan-NL-Site

We weten het, een nieuwe pan uitkiezen is niet gemakkelijk. Met deze tips kun jij de juiste keuze maken voor een pan waarmee je lekker kookt én die lang meegaat. Als je lief bent voor je pannen, heb je er namelijk jaren plezier van. Met onze pannen draag je ook bij aan een beter milieu en een betere gezondheid, omdat al onze pannen volledig PFAS-vrij zijn. In plaats van de traditionele anti-aanbaklaag met PFAS, ontwikkelden wij al in 2007 de eerste keramische anti-aanbaklaag zonder PFAS. Zodat jij lekker en gezond kunt koken, voor jezelf en je geliefden.

global.nocontent