PROFICIAT!

U kocht een GreenPan™, het koken kan beginnen!
Om de duurzaamheid te garanderen geven we graag enkele aanbevelingen.
Het lijkt een lange lijst maar de meeste aanbevelingen spreken voor zich.

De gebruiksaanwijzing voor de pannen kan je downloaden: Care & use-pdf

Download hier de garantievoorwaarden.

 

 

  • De stand van het vuur is heel belangrijk. We raden een lage tot middelhoge hittestand aan. De Thermolon™ keramische antikleef-laag geleidt warmte beter zodat sommige gerechten sneller zullen bakken.
  • We raden het gebruik van olie of boter aan. Gebruik daarbij olie of boter met een hoog verbrandingspunt, zoals gerafineerde olijfolie, arachide olie (pindaolie) of (geklaarde) boter. Gebruik geen extra-vierge olijfolie of oliesprays omdat deze zeer snel verbranden en een verbrande laag achterlaten op de antikleef waardoor deze niet meer optimaal presteren.

 

 

 

  • Laat nooit een lege pan op een brandend vuur staan.
  • Gebruik geen metalen tools in kookgerei met antikleef-lagen. Plastic, rubber of houten tools zijn aangeraden om de levensduur van de antikleef-laag te verlengen.
  • Snijd geen eten in de pan.

 

 

 

  • Laat de pan op natuurlijke wijze afkoelen alvorens deze te reinigen. Spoel ze dus zeker niet af met koud water onder de kraan.
  • We raden aan om de pan te reinigen met een zachte doek of spons in warm zeepsop. Zorg ervoor dat de pan grondig proper is alvorens opnieuw te gebruiken. Zo kunnen resten eten of vet niet verder aanbranden.
  • Gebruik geen (groene) schuursponsjes omdat deze de antiaanbak-laag aantasten bij herhaald gebruik.

 

 

  • Door uw pannen samen met andere metalen objecten op te bergen kunnen er krassen ontstaan of kunnen de randen en het oppervlak van de antiaanbaklaag aangetast worden. Wees daarom steeds voorzichtig bij het opbergen van antikleefpannen en plaats geen metalen deksels met scherpe randen in de pannen. 
  • Wenst u antikleefpannen in mekaar te zetten, maak dan gebruik van panbeschermers.